Borsos tokány
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
60 dkg sovány marhahús
1 nagyobb fej hagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
bors
1 dl fehér bor
Elkészítés:
A húst vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén.
A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük, a többi zsírhoz őntjük,
az apróra vágott hagymát benne megfonnyasztjuk. Beletesszük
a húst, s a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett átsütjük.
Majd vízzel fölengedjük, s a pörkölthöz hasonlóan kevés lében
pároljuk. Fövés közben hozzáadjuk a szeletekre vágott, héjától,
magjától megtisztított paradicsomot, zöldpaprikát, egy
késhegynyi törött borsot, a fehér bort. Jól
lefödve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a
kisütött szalonnadarabokat. Pár percnyi sütés után kevés vizet öntünk hozzá, amivel kb. 10 percig forraljuk. A tokány leve rövid,
sűrű, barna színű, tartalmas. Párolt rizst, tört burgonyát
vagy galuskát adunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu