Borsos tokány

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg sovány marhahús
1 nagyobb fej hagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 zöldpaprika
1 paradicsom

bors
1 dl fehér bor


Elkészítés:
A húst vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén. A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük, a többi zsírhoz őntjük, az apróra vágott hagymát benne megfonnyasztjuk. Beletesszük a húst, s a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett átsütjük. Majd vízzel fölengedjük, s a pörkölthöz hasonlóan kevés lében pároljuk. Fövés közben hozzáadjuk a szeletekre vágott, héjától, magjától megtisztított paradicsomot, zöldpaprikát, egy késhegynyi törött borsot, a fehér bort. Jól lefödve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és hozzáadjuk a kisütött szalonnadarabokat. Pár percnyi sütés után kevés vizet öntünk hozzá, amivel kb. 10 percig forraljuk. A tokány leve rövid, sűrű, barna színű, tartalmas. Párolt rizst, tört burgonyát vagy galuskát adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu