Eszterházy rostélyos
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 szelet rostélyos
6 dkg zsír
1 kis fej hagyma
15 dkg vegyes zöldség
3 dkg liszt
1/2 dl tejföl
1 babérlevél
mustár
só
cukor
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A rostélyos szeleteket gyöngén kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A
zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a húsokat
rárakjuk. Hirtelen átsütjük és kevés vízzel fedő alatt pároljuk.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vékony metéltekre
vágott vegyes zöldséget, kevés pirospaprikát, babérlevelet.
Ha a zöldség egészen megpuhult, hozzáadunk,ha van 1/2 dl fehér bort, és a húst zsírjára pároljuk. Amikor zsírjára sült, meghintjük liszttel, elkeverjük és a tejföllel felengedjük.
Egy kanál mustárral, csipetnyi cukorral ízesítjűk, és ha szükséges,
még adunk hozzá vizet. A mártásnak sárga színűnek kell lennie. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és csőtésztával vagy rizzsel körítjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu