Serpenyős rostélyos
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
80 dkg rostélyos
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
1 fej hagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
80 dkg burgonya
pirospaprika
köménymag
só
Elkészítés:
A zsiradékon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, paprikával
leöntjük, a húsokat belehelyezzük, mindkét oldalukat hirtelen
megpirítjuk, majd kevés vízzel, fedő alatt rövid lében pároljuk.
Mikor már majdnem puha, a szeleteket az egyik oldalára húzzuk, a levébe tesszük a cikkekre vágott nyers burgonyát,hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, tetejére visszarakjuk a szeleteket. kevés finomra tört köménymagot,kevés vízzel még felöntjük és befedve, lassan főzzük, hogy a paprikás zsír feljöjjön a tetejére. Tálalásker alulra rakjuk a húst, tetejére a burgonyát, vékony karikara vágott csöves paprikával
díszítjük, és a levét aláöntjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu