Hátszínszelet

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg hátszínszelet
6 dkg olaj vagy zsír

bors


Elkészítés:
Ehhez a készítményhez csak fiatal, hízott marhahús alkalmas. A kicsontozott hátszínt hártyáitól jól letisztítjuk, széleit bevagdossuk, de nem verjük ki túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, mustározzuk, beolajozzuk, és nagyon forró zsiradékban, erős tűzön vagy roston közepes parázson mindkét oldalát pirosra sütjük. Sütési ideje csak pár perc. Tálalásnál a fölösleges zsírt leöntjük róla. Ha a hús öregebb marhából van, átsütés után még kevés vizet öntünk alája és fedő alatt puhítjuk, végül zsírjára sütjük. Zsírját ráöntve, burgonyával, főzelékkörítésekkel és bármilyen salátával tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu