Tűzdelt fehérpecsenye
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
80 dkg fehérpecsenye
5 dkg olaj vagy zsír
1 kís
fej apróra vágott hagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 szál sárgarépa
ecetes uborka
1 szál babérlevél
1 gerezd fokhagyma
paprika
só
Elkészítés:
A fehérpecsenyét hártyáitól megtisztítjuk és hosszúkás szalonna,
répa- és uborkadarabókkal sűrűn megtűzdeljük A zsíradékon
megpiritjuk a hagymát, megforgatjuk rajta a megtűzdelt húst, meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet,a fokhagymát és kevés víz gyakori hozzáadásával fedő alatt másfél-két óráig puhára pároljuk.
Ha már puha a hús (a pecsenyevilla könnyen belemegy), zsírjára
sütjük, hogy mindegyik oldala jól átpiruljon. A húst kivesszük,
a rozsdásra sült zsírhoz 1/2 dl vizet öntünk, jól felfőzzük
és tálalásker a vékonyán felszeletelt hús alá öntjük. Burgonyát
vagy gombás rizst adunk hozzá.
A fent leirt módon készíthetjük egybe sütve a fartőt, a gömbölyű
felsált, a fekete pecsenyét és a lapocka vastagabb részeit.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu