Tűzdelt fehérpecsenye

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg fehérpecsenye
5 dkg olaj vagy zsír
1 kís fej apróra vágott hagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 szál sárgarépa
ecetes uborka
1 szál babérlevél
1 gerezd fokhagyma
paprika



Elkészítés:
A fehérpecsenyét hártyáitól megtisztítjuk és hosszúkás szalonna, répa- és uborkadarabókkal sűrűn megtűzdeljük A zsíradékon megpiritjuk a hagymát, megforgatjuk rajta a megtűzdelt húst, meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet,a fokhagymát és kevés víz gyakori hozzáadásával fedő alatt másfél-két óráig puhára pároljuk. Ha már puha a hús (a pecsenyevilla könnyen belemegy), zsírjára sütjük, hogy mindegyik oldala jól átpiruljon. A húst kivesszük, a rozsdásra sült zsírhoz 1/2 dl vizet öntünk, jól felfőzzük és tálalásker a vékonyán felszeletelt hús alá öntjük. Burgonyát vagy gombás rizst adunk hozzá. A fent leirt módon készíthetjük egybe sütve a fartőt, a gömbölyű felsált, a fekete pecsenyét és a lapocka vastagabb részeit.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu