Párolt marhafelsál barnamártással

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg marhafelsál
15 dkg vegyes zöldség
1 kis fej hagyma
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
2 dkg cukor
pár szem bors
1 kanál paradicsompüré
1 szál babérlevél
1 dl bor



Elkészítés:
A húst hártyáitól jól megtisztítjuk, besózzuk, a zsiradékot jól megforrósítjuk és a hús mindegyik oldalát jól átsütjük, majd kivesszük a zsírból és lefedve tartjuk, amíg a barnamártást elkészítjük. A cukrot a zsírban barnára pirítjuk, beletesszük a karikára vágott zöldséget és a hagymát, s ezt is lepirítjuk. Leszórjuk a liszttel, amit szintén megpirítunk, hozzáadjuk a borsot, babérlevelet, paradicsomot, bort és felöntjük 8 dl vízzel. Beletesszük a húst és lefedve 2-3 óráig a sütőben vagy a tűzhelyen csendesen pároljuk. Ha a leve közben elfő, vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a mártásból felszeleteljük, és a mártást rászűrjűk. Vigyázzunk, hogy a mártás se túl sűrű, se híg ne legyen. Ha a mártás híg, még egy kissé beforraljuk. Körítésnek makarónit vagy burgonyafánkot adunk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu