Párolt marhaszelet pikáns mártással

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg szeletelt marhafelsál
3 dkg olaj vagy zsír
1/2 kg paradicsom
vagy 2 dl eltett paradicsomlé. 1 fej hagyma
3 dkg liszt
ecet
babérlevél
bors

2 gerezd fokhagyma


Elkészítés:
A szeleteket lehártyázzuk, nagyon vékonyra kiverjük, besózzuk és forró zsíron mindkét oldalát átsütjük, azután fedő alatt félpuhára pároljuk. A szeleteket kiszedjük és a visszamaradt zsírban egy fej apróra vágott hagymát halványra megpirítunk, a liszttel lehintjük és a paradicsommal felöntjük. Adunk hozzá babérlevelet, pár szem egész borsot, kávéskanál ecetet, fokhagymát,szükséges mennyiségben vizet, majd a hússzeleteket visszahelyezzük a mártásba, s egészen puhára pároljuk. Tálaláskor a mártást átszűrjük. Rizst, burgonyát vagy makarónit adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu