Göngyölt felsál

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 szelet marhafelsál
8 ceruzavastagságú füstölt szalonnadarab
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
1 kis fej vöröshagyma
késhegynyi pirospaprika

törött bors
1 dl tejföl


Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, közepükre 1-1 szalonnadarabkát fektetünk, törött borssal meghintjük, és összegöngyölve, fogpiszkálóval megtűzzük. Csak akkor sózzuk, ha a füstölt szalonna nem elég sós. A zsiradékori megpirítjuk a részeit vöröshagymát,meghintjük a paprikával, megforgatjuk rajta a hústekercseket,majd kevés vízzel jó puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a fogpiszkálót kihúzzuk, levébe belekeverjük a tejfölt, amivel csak átmelegítjük,de nem forraljuk. Galuskával vagy rizzsel körítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu