Göngyölt felsál
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8 szelet marhafelsál
8 ceruzavastagságú füstölt
szalonnadarab
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
1 kis fej vöröshagyma
késhegynyi pirospaprika
só
törött bors
1 dl tejföl
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, közepükre 1-1 szalonnadarabkát fektetünk,
törött borssal meghintjük, és összegöngyölve, fogpiszkálóval
megtűzzük. Csak akkor sózzuk, ha a füstölt szalonna nem
elég sós. A zsiradékori megpirítjuk a részeit vöröshagymát,meghintjük a paprikával, megforgatjuk rajta a hústekercseket,majd kevés vízzel jó puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a fogpiszkálót kihúzzuk, levébe belekeverjük a tejfölt, amivel csak átmelegítjük,de nem forraljuk. Galuskával vagy rizzsel körítjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu