Vadas marhasült

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg bélszín
felsál
hátszín vagy fehérpecsenye
5 dkg szalonna
5 dkg zsír
2 kanál liszt
1 dl tejföl
1 dkg cukor

mustár

Páclé: 20 dkg sárgarépa
petrezselyemgyökér vegyesen
egy fej hagyma
ecet; babérlevél



Elkészítés:
A húst hártyáitól jól meg tisztítjuk és a páclével leöntjük. A pácléhez a zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, egy liter vízben pár szem borssal és sóval félpuhára főzzük. Utoljára hozzáöntünk 1-2 kanál ecetet, és ezt a levet nyáron hidegen, télen melegen a húsra öntjük. A húst a páclében hideg helyen 2-3 napig letakarva tartjuk, néha megforgatjuk. Elkészítéskor a húst 5 dkg vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, megkenjük fagyos zsírral és sütőben félig megsütjük. Most hozzáadjuk a pácléból a zöldségeket és kevés páclével, lefedve puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, letakarva meleg helyre tesszük és elkészítjük a vadas mártást. A lepirult zöldséghez adunk két kanál lisztet, azt jól átsütjük, felengedjük a páclével és a mártást pár percig főzzük. Egy dkg cukrot barnára pirítunk, vízzel felhígítjuk és a mártásra öntjük. Ízesítőnek adhatunk még hozzá ízlés szerint mustárt, pár csepp ecetet és végül a tejfölt. A húst 1 cm széles szeletekre vágva hosszában a tálra helyezzük, és a mártást ráöntjük. Csőtésztával vagy zsemlegombóccal körítjük. A maradék mártást külön csészeben adjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu