Angol bélszín
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg-os bélszíndarab
4 dl olaj
só
bors
Elkészítés:
Lehetőleg a bélszín vékonyabb részét vásároljuk erre a célra.
Minden hártyától, faggyútól megtisztítjuk, megsózzuk, olajjal
megkenjük, zsírpapírba csomagoljuk és 1-2 napig hűtőben
vagy hideg helyen érleljük. Megfelelő nagyságú serpenyőben
az olajat megforrósítjuk, a húst beletesszük, hogy az olaj félig
ellepje, és erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk. Ha vékony a
bélszín, 10-10 perc, ha vastag, 15-15 perc kell 1-1 oldal sütéséhez. Zsírjából pecsenyelevet készítünk, a tálon a körítéseket elhelyezzük. A húst éles késsel vékony szeletekre vágjuk.Ha a közepe rózsaszínű, de nem véres, akkor jó. Ha azonban
valaki így nem szeretí, az adagját forró zsírban míndkét oldalon
1-1 percig átsütjük. Vegyes körítés illik hozzá: szalmaburgonya, párolt főzelék,
úgymint: vajas zöldborsó, sárgarépa, karfiol stb. a tálon változatosan
elhelyezve.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu