Angol bélszín

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg-os bélszíndarab
4 dl olaj

bors


Elkészítés:
Lehetőleg a bélszín vékonyabb részét vásároljuk erre a célra. Minden hártyától, faggyútól megtisztítjuk, megsózzuk, olajjal megkenjük, zsírpapírba csomagoljuk és 1-2 napig hűtőben vagy hideg helyen érleljük. Megfelelő nagyságú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, a húst beletesszük, hogy az olaj félig ellepje, és erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk. Ha vékony a bélszín, 10-10 perc, ha vastag, 15-15 perc kell 1-1 oldal sütéséhez. Zsírjából pecsenyelevet készítünk, a tálon a körítéseket elhelyezzük. A húst éles késsel vékony szeletekre vágjuk.Ha a közepe rózsaszínű, de nem véres, akkor jó. Ha azonban valaki így nem szeretí, az adagját forró zsírban míndkét oldalon 1-1 percig átsütjük. Vegyes körítés illik hozzá: szalmaburgonya, párolt főzelék, úgymint: vajas zöldborsó, sárgarépa, karfiol stb. a tálon változatosan elhelyezve.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu