Bélszínszelet hirtelen sütve (bifsztek)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
80 dkg bélszín
kevés olaj
só
bors
hagyma
Elkészítés:
A bélszínt hártyáitól megtisztítva, 10-12 dkg-os szeletekre vágjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, hagymakarikákat rakunk rá, amit
sütéskor leszedünk róla, a szeleteket olajjal átkenjük, és 1-2
óráig állni hagyjuk. Kevés forró olajban vagy zsiradék nélkül
teflonedényben, illetve roston pár percig mindkét, oldalát pirosra
sütjük. Belsejének piros színűnek kell lennie. Azonnal tálaljuk.
A visszamaradt zsiradékból kevés vízzel pecsenyelevet készítünk, ezt külön csészében adjuk mellé. Sült burgonyával,párolt zöldségekkel, salátákkal tálaljuk. Tetejére 1-1 tükörtojást szoktak fektetni. Ketchup, mustár nem hiányozhat mellőle:)
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu