Bélszínszelet hirtelen sütve (bifsztek)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg bélszín
kevés olaj

bors
hagyma


Elkészítés:
A bélszínt hártyáitól megtisztítva, 10-12 dkg-os szeletekre vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk, hagymakarikákat rakunk rá, amit sütéskor leszedünk róla, a szeleteket olajjal átkenjük, és 1-2 óráig állni hagyjuk. Kevés forró olajban vagy zsiradék nélkül teflonedényben, illetve roston pár percig mindkét, oldalát pirosra sütjük. Belsejének piros színűnek kell lennie. Azonnal tálaljuk. A visszamaradt zsiradékból kevés vízzel pecsenyelevet készítünk, ezt külön csészében adjuk mellé. Sült burgonyával,párolt zöldségekkel, salátákkal tálaljuk. Tetejére 1-1 tükörtojást szoktak fektetni. Ketchup, mustár nem hiányozhat mellőle:)




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu