Gombás bélszín

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg bélszínközép
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
25 dkg gomba
1 dl tejföl
1 1/2 dkg liszt

bors


Elkészítés:
A bélszínt besózzuk, egy óráig sóban tartjuk. Zsiradékban átsütjük, azután víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben a gombát vékony szeletekre vágva a húshoz adjuk. Egy darabig együtt pároljuk, és ha a hús egészen puha és zsírjára sült, a liszttel lehintjük, pirítjuk, vízzel felhígítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és azzal hirtelen felforraljuk. A húst szeletekre vágjuk és a gombamártást ráőntjük. Rizzsel, párolt zöldborsóval tálaljuk. Ha nem jutunk bélszínhez, kicsontozott lapos hátszínt, fehérpecsenyét is készíthetünk gombás bélszín módjára, csak tovább pároljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu