Gombás bélszín
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
50 dkg bélszínközép
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg
zsír
25 dkg gomba
1 dl tejföl
1 1/2 dkg liszt
só
bors
Elkészítés:
A bélszínt besózzuk, egy óráig sóban tartjuk. Zsiradékban átsütjük,
azután víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben a
gombát vékony szeletekre vágva a húshoz adjuk. Egy darabig
együtt pároljuk, és ha a hús egészen puha és zsírjára sült, a
liszttel lehintjük, pirítjuk, vízzel felhígítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt
és azzal hirtelen felforraljuk. A húst szeletekre vágjuk és a
gombamártást ráőntjük. Rizzsel, párolt zöldborsóval tálaljuk.
Ha nem jutunk bélszínhez, kicsontozott lapos hátszínt, fehérpecsenyét
is készíthetünk gombás bélszín módjára, csak tovább
pároljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu