Tortilla - alaprecept

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
8 darabhoz:
10 dkg finomliszt
12 dkg finomra őrölt kukoricaliszt
1.5 dl meleg víz
liszt a nyújtáshoz



Elkészítés:
Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Kézzel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Mindkét oldalnak elegendő néhány másodperc. Ha a serpenyőben égni kezd a felesleges liszt, papírtörlővel kitöröljük.


Utána vajjal vagy olajjal megkenjük, hogy ne törjön, mikor feltekerjük.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu