Fokhagymás sajtleves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 evőkanál liszt
3 dkg vaj
8 dl zöldségleves
1 dl fehérbor
3-4 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt fehérbors
késhegynyi őrölt szerecsendió
15 dkg edami sajt
1 dl tejföl
2 tojássárgája
1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
A lisztet a vajon kevergetve világosra pirítottam, és a levest meg a bort ráöntöttem. A megtisztított fokhagymát összezúztam és levesbe dobtam, megborsoztam, és az őrölt szerecsendiót is hozzáadtam. Folyamatos kevergetés mellett hagytam felforrni, aztán kellő sűrűségig hagytam főni. Közben a sajt 2/3-át lereszeltem, a többit kockára vágtam. A levest a tűzről levettem, a reszelt sajtot és tejfölben kikevert tojássárgáját hozzáadtam. A kockára vágott sajtot a tányér aljába raktam, és a levest rászedtem, az aprított petrezselyemmel díszítettem.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu