Bélszín lángos

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg bélszín
20 dkg gomba
2 dkg vaj
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír (ha roston készítjük
ez el is marad)
1 tojásfehérje

törött bors


Elkészítés:
A bélszínből 8 szeletet vágunk, és mindegyiket vékonyra kiverjük. Vajon sóval, törött borssal addig pároljuk a felszeletelt gombát, míg saját levét el nem főtte. Ekkor négy nyers hússzeletre 1-1 halmot teszünk a gombából, a szélükön 1-1 centiméternyi üres részt hagyva, amit megkenünk a tojásfehérjével. Ráborítjuk a másik négy szelet húst, és az így megtöltött dupla hússzeletek széleit összenyomkodjuk. A zsiradékon, esetleg teflonedényben vagy roston a szeleteket mindkét oldalukon megsütjük. Burgonyapüré és mustár vagy ketchup illik hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu