Bélszín lángos
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
80 dkg bélszín
20 dkg gomba
2 dkg vaj
2 evőkanál
olaj vagy 3 dkg zsír (ha roston készítjük
ez el is marad)
1 tojásfehérje
só
törött bors
Elkészítés:
A bélszínből 8 szeletet vágunk, és mindegyiket vékonyra kiverjük.
Vajon sóval, törött borssal addig pároljuk a felszeletelt
gombát, míg saját levét el nem főtte. Ekkor négy nyers hússzeletre
1-1 halmot teszünk a gombából, a szélükön 1-1 centiméternyi
üres részt hagyva, amit megkenünk a tojásfehérjével.
Ráborítjuk a másik négy szelet húst, és az így megtöltött dupla
hússzeletek széleit összenyomkodjuk. A zsiradékon, esetleg teflonedényben
vagy roston a szeleteket mindkét oldalukon megsütjük.
Burgonyapüré és mustár vagy ketchup illik hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu