Hamis borjúhús marhahúsból

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg sovány marhahús
10 dkg héjában főtt és szitán áttört burgonya
1 dl tej
hagyma

bors
4 1/2 evőkanál olaj vagy 8 dkg zsír


Elkészítés:
A marhahúst kétszer ledaráljuk, hozzáadjuk a burgonyát. 1 dl tejjel elkeverjük, fűszerezzük és egy óráig pihentetjük. A hús a tejet teljesen magába szívja. Lísztezett deszkán lapos szeleteket formálunk belőle mindkét oldalát meglisztezzük és nagyon forró zsírban sütjük. Fordítsuk meg és szedjük ki. Süthetjük zsiradék nélkül teflon-edényben vagy roston, de ilyenkor tálalásnál rakjunk a szeletek tetejére borsónyi vajat.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu