Hamis borjúhús marhahúsból
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
25 dkg sovány marhahús
10 dkg héjában főtt és
szitán áttört burgonya
1 dl tej
hagyma
só
bors
4 1/2 evőkanál olaj vagy 8 dkg zsír
Elkészítés:
A marhahúst kétszer ledaráljuk, hozzáadjuk a burgonyát. 1 dl
tejjel elkeverjük, fűszerezzük és egy óráig pihentetjük. A hús
a tejet teljesen magába szívja. Lísztezett deszkán lapos szeleteket
formálunk belőle mindkét oldalát meglisztezzük és nagyon
forró zsírban sütjük. Fordítsuk meg és szedjük ki. Süthetjük zsiradék nélkül teflon-edényben vagy roston, de ilyenkor tálalásnál rakjunk a szeletek tetejére borsónyi vajat.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu