Borjúpörkölt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
60-80 dkg borjúlapocka és csülök vegyesen
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 kanál paradicsompüré vagy 1 dl paradicsomlé
édes piros paprika
só
Elkészítés:
A hagymát nagyon finom apró kockákra vágjuk, forró zsírban világossárgára pirítjuk,hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst, a paprikát, sót, pár percig a forró zsírban forgatjuk, azután hozzáöntjük a paradicsompürét és befedve pároljuk. Alig kell vizet önteni alá, mert
nagy a víztartalma és saját levében is megpuhul. Ízesítésként
hozzáadjuk a zöldpaprikát (télen lecsót vagy csöves paprikát)
Főzés közben a fedőt ne nagyon emelgessük, hanem csendesen
főzzük, így lesz a leve szép tiszta. Ha zsírjára lesült, kevés vizet
öntünk alája, de nem hosszú lével tálaljuk. Sós vízben főtt
burgonyát vagy tarhonyát adunk hozzá
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu