Borjúpaprikás

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60-80 dkg borjúlapocka és csülök vegyesen
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 kanál paradicsompüré vagy 1 dl paradicsomlé
édes piros paprika

1 dkg lisztet
1 1/2 dl tejfölt


Elkészítés:
A hagymát nagyon finom apró kockákra vágjuk, forró zsírban világossárgára pirítjuk,hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst, a paprikát, sót, pár percig a forró zsírban forgatjuk, azután hozzáöntjük a paradicsompürét és befedve pároljuk. Alig kell vizet önteni alá, mert nagy a víztartalma és saját levében is megpuhul. Ízesítésként hozzáadjuk a zöldpaprikát (télen lecsót vagy csöves paprikát) Főzés közben a fedőt ne nagyon emelgessük, hanem csendesen főzzük, így lesz a leve szép tiszta. Esetleg kissé gyorsabban főzzük, hogy mire megpuhul, zsírjára is süljön, és a liszttel elhabart tejföllel felhigítjuk. Galuskával, csőtésztával, tarhonyával tálaljuk. Kiadós étel, kevesebb hússal is készíthetjük és több mártással szaporítjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu