Natúrszelet (hirtelen sült szelet)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Borjúborda vagy felsálszeletet vásárolunk 12-15 dekás szeletet
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj vagy zsír


Elkészítés:
Ugyanúgy készítjük elő, mint a bécsi szeletet, és sütés előtt óvatosan letörölgetjük róla a nedvességet. Borjúborda vagy felsálszeletet vásárolunk, fejenként 2-2 12- 15 dekás szeletet, és a hártyáktól megtisztítva, besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd bemártjuk lisztbe, felvert tojásba és , zsemlemorzsába Nagyon kevés olajon,zsíron vagy vajon hirtelen lángon szép pirosra sütjük a szeleteket. Burgonyapüré, vajban párolt zöldségféle illik hozzá. A natúrszelet még sokkal finomabb, ha roston vagy teflonedényben sütjük meg, zsiradék nélkül, de ilyenkor tálalásnál mindegyik szelet húsra borsónyivajat rakunk, ami ráolvad. Ha a vajba előzőleg finomra vágott zöldfűszereket (pertezselymet, metélőhagymát, snittlinget vagy kaprot) is teszünk, különleges jó ízt kap a pecsenye.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu