Rizses borjúhús zöldborsóval
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
50 dkg borjúhús
1 kis fej hagyma
25 dkg rizs
1/2
kg kifejtett zöld borsó
8 dkg olaj vagy zsír
zöldpetrezselyem
só
Elkészítés:
A borjúhúst kockákra vágjuk és 4 dkg hagymás zsiradékon előbb
jól megsütjük, azután vizet öntünk rá és fedő alatt félpuhára
pároljuk. A rizst 2 dkg forró zsiradékon megfuttatjuk, űrtartalmának
megfelelő (háromszor annyi) forró vizet öntünk rá, és a
hússal összevegyítjük. Sózzuk és csendesen főzzük, illetve fedő
alatt pároljuk, amíg a rizs megdagad és a hús egészen puha. Ekkor
a 2 dkg zsiradékon megpárolt zöldborsóval összevegyítjük,
villával kavargatva. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel szórjuk
meg.
Készülhet sovány sertéshúsból is.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu