Rizses borjúhús zöldborsóval

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg borjúhús
1 kis fej hagyma
25 dkg rizs
1/2 kg kifejtett zöld borsó
8 dkg olaj vagy zsír
zöldpetrezselyem



Elkészítés:
A borjúhúst kockákra vágjuk és 4 dkg hagymás zsiradékon előbb jól megsütjük, azután vizet öntünk rá és fedő alatt félpuhára pároljuk. A rizst 2 dkg forró zsiradékon megfuttatjuk, űrtartalmának megfelelő (háromszor annyi) forró vizet öntünk rá, és a hússal összevegyítjük. Sózzuk és csendesen főzzük, illetve fedő alatt pároljuk, amíg a rizs megdagad és a hús egészen puha. Ekkor a 2 dkg zsiradékon megpárolt zöldborsóval összevegyítjük, villával kavargatva. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel szórjuk meg. Készülhet sovány sertéshúsból is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu