Magyaróvári borjúszelet

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 szelet borjúhús
8 vékony szelet sovány sonka
8 hajszálvékony szelet sajt (ementáli vagy eidámi)
15 dkg gomba
5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj

törött bors


Elkészítés:
A borjúhús szeleteket alaposan kiverjük, és megsózva, zsiradék nélkül teflonedényben, illetve roston hirtelen kisütjük, majd tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A maradék vajon sóval, törött borssal megpároljuk az apróra vágott gombát, és ha elfőtte a saját levét, a hússzeletekre simítjuk. Mindegyiket befedjük 1-1 szelet sonkával, erre 1-1 szelet sajt kerül, és az egészet a sütőbe toljuk,addig sütjük, míg a sajt rá nem olvadt a tetejére, de nem szabad megpirítani




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu