Török padlizsán krém

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
fél citrom leve
3 evőkanál olivaolaj
3 gerezd fokhagyma

bors


Elkészítés:
A padlizsánokat egy száraz serpenyőben körülsütjük. Majd a forró, fekete héjú példányokat tepsiben sütőbe toljuk, míg megpuhulnak. A padlizsánok bőrét lehúzzuk, a húst lecsöpögtetjük,turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a citromlevet, az olivaolajat. Alaposan összeturmixoljuk. Végezetül az egészet tálba öntjük. Sózzuk, borsozzuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.Kenyérre vagy pirítósra kenjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu