Török padlizsán krém
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
fél
citrom leve
3 evőkanál olivaolaj
3
gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A padlizsánokat egy száraz serpenyőben
körülsütjük. Majd a forró, fekete héjú példányokat tepsiben sütőbe
toljuk, míg megpuhulnak. A padlizsánok bőrét lehúzzuk, a húst lecsöpögtetjük,turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a citromlevet, az olivaolajat. Alaposan
összeturmixoljuk. Végezetül az egészet tálba öntjük. Sózzuk, borsozzuk,
és egy órára a hűtőbe tesszük.Kenyérre vagy pirítósra kenjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu