Gombás batyu
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1/2 csomag leveles tészta
1 kg gomba
2 gerezd fokhagyma
6 dl tej
3 babérlevél
3 ek étkezési keményítő
2 tk szárított kakukkfű
2 ek vaj
só
bors
1 tojás
Elkészítés:
Babérlevéllel és egy kis sóval felforraljuk a tejet. A vajban puhára pároljuk a gombát. Hozzáadjuk:fokhagymát,sót, borsot, kakukkfüvet.
Amikor a gomba már puha lett hozzáadjuk a keményítőt és felöntjük tejjel. Addig kevergetjük míg be nem sűrűsödik.
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk ki. Körülbelül 8 részre ösztjuk fel. Ezekre tesszük rá a gombás krémet. Ezután a csöcsköket egymásra hajtjuk, hogy a töltelék ki ne follyon.
Természetesen a tetejüket megkenjük tojással. Kb. 200 fokos sütőben sütjük meg. Salátával is tálalhatjuk,de anélkül is finom:)
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu