Chilis bab

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg darált pulykahús
1 hámozott paradicsom konzerv
1 doboz vörösbabos-kukoricás konzerv
1 doboz fehérbab konzerv
ketchup
piros arany

bors
paprika
chili
oregáno
olaj


Elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk fe. Az olajat felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Beletesszük: darált hús, só,bors,paprika,chili,oregánó. Addig kevergetjük a forró olajban amíg a hús ki nem fehéredik. Ezután tesszük bele a apróra vágott paradicsomot. Teszünk bele ketchup-ot és esetleg kb. 3 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig forraljuk az egészet. Ha szükséges vizet öntünk hozzá, azért, hogy kellően szaftos legyen. Szükség esetén utófűszerezünk. Ezután tesszük bele a vörös és a fehérbabot. Ismét összeforraljuk. A végén még utánafűszerezhetünk. Mehet bele a chili, só, bors. Gerezdekre vágott főtt tojással és reszelt sajttal forrón tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu