Paradicsomos-tonhalas spagetti

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 hámozott paradicsom konzerv
1 tonhal konzerv
1 marék olívabogyó
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél pohár tejföl
kis citromlé

őrölt bors
pici cayenne bors


Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, melyeket fakanállal szétnyomkodunk. Kicsit rotyogtatjuk, aztán mehet bele a tonhal és a kisebb darabokra vágott olajbogyó. Néhány percig főzzük, majd a tejföllel, citromlével és a fűszerekkel ízesítjük. Hagyjuk még egy kicsit rotyogni és kész is. Sós vízben főzött spagettivel vagy pennével kínáljuk. A tetejére szórhatunk reszeit sajtot.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu