Paradicsomos-tonhalas spagetti
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 hámozott paradicsom konzerv
1 tonhal konzerv
1 marék olívabogyó
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél pohár tejföl
kis citromlé
só
őrölt bors
pici cayenne bors
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, melyeket fakanállal szétnyomkodunk.
Kicsit rotyogtatjuk, aztán mehet bele a tonhal és a kisebb darabokra vágott olajbogyó. Néhány percig főzzük, majd a tejföllel, citromlével és a fűszerekkel ízesítjük. Hagyjuk még egy kicsit rotyogni és kész is. Sós vízben főzött spagettivel vagy pennével kínáljuk. A tetejére szórhatunk reszeit sajtot.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu