Húsos savanyúkáposzta-leves

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg savanyú káposzta
25 dkg füstölt sonka
25 dkg sertéshús csont nélkül
4 l víz
1 közepes fej vöröshagyma
0.5 dl olaj
1 evőkanál liszt
2 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
2 kávéskanál őrölt paprika



Elkészítés:
Feltesszük főni a káposztát külön fazékba a kockára vágott húst is. Amikor félkész mindkettő akkor a kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk. Olajban üvegesre dinszteljük a hagymát. Utána hozzáadjuk a lisztet, összepirítjuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. Hideg vízzel öntjük fel. A kész levesben forraljuk össze. Tálalásnál egy kis tejfölt adhatunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu