Almás csirke
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 (kb. 1
2 kg-os) csirke
8 dkg vaj
3 dl tejszín
1 maroknyi
dióbél
2-3 evőkanál almabor
3 alma
só
bors
Elkészítés:
A csirkét 6-8 darabra vágjuk.Sóval, borssal bedörzsöljük, és lábasban a fele vajon fehéredésig sütjük.Lefedjük, és a saját levében
hagyjuk megpárolódni. Ekkor ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a darált
diót. Meglocsoljuk a borral, és most már csak néhány percig hagyjuk a
tűzön. Az almát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A maradék vajon rázogatva
kissé megpároljuk, a csirkét erre szedjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu