Almás sertéssült

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1.5 kg kicsontozott sertéslapocka
1 ek. olaj
1.5 dl víz
1 leveskocka
2 ek. méz
1/4 kk. őrölt fahéj
1.5 dl almabor
1 citrom csíkokra vágott héja
3 cikkekre vágott alma


Elkészítés:
A húst összegöngyöljük, a rudat zsineggel átkötjük. Az olajon köröskörül megpiritjuk. Vízet öntünk alá,a leveskockát belemorzsoljuk, és a mézet, a fahéjat, az almalevet meg a citromhéjat is hozzáadjuk. Lefedve, egy óráig pároljuk. Az almaszeleteket is rátesszük, még 15-20 percig a tűzön hagyjuk. A húst felszeletelve tálra fektetjük, és az almával együtt kínáljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu