Citromos pite

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt
25 dkg jéghideg vaj
10 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só


A krémhez: 4 tojás
2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
30 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
5 dkg liszt
csipet só


Elkészítés:
A vajat, lisztet, sót, reszelt citromhéját összemorzsolom. Morzsa állagú legyen. Tepsibe teszem a morzsát. Belenyomkodom, hogy tömör, egyenletes réteget kapjak. Körülbelül 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt világosra sütöm. A krém: a tojást fehéredésig keverem a cukorral. Hozzáadom a citromlevet, a citromhéjat, végül a lisztet, a sütőport, csipet sót, és teljesen csomómentesre kikeverem. A sült tésztára a ráöntöm a kész krémet. Utána a sütőben újra kb. 20 percig sütöm. A krémnek meg kell szilárdulni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu