Citromos pite
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg jéghideg vaj
10 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só
A krémhez:
4 tojás
2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
30 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
5 dkg liszt
csipet só
Elkészítés:
A vajat, lisztet, sót, reszelt citromhéját összemorzsolom. Morzsa állagú legyen. Tepsibe teszem a morzsát. Belenyomkodom, hogy tömör, egyenletes réteget kapjak. Körülbelül 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt világosra sütöm.
A krém: a tojást fehéredésig keverem a cukorral. Hozzáadom a citromlevet, a citromhéjat, végül a lisztet, a sütőport, csipet sót, és teljesen csomómentesre kikeverem.
A sült tésztára a ráöntöm a kész krémet. Utána a sütőben újra kb. 20 percig sütöm. A krémnek meg kell szilárdulni.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu