Paradicsompaprika télire

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 kg paradicsompaprika
7
5 dl 10%-os ecet
50 dkg cukor
6 ek. só
4-5 szál torma
babérlevél
egész bors


Elkészítés:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagyobb zománcos edénybe tesszük. Az ecetet elvegyítjük a sóval meg a cukorral, ráöntjük a paprikára, és az egészet jó alaposan elkeverjük. Három napon át, naponta kétszer megkeverve érleljük, közben hideg helyen, lehetőleg hűtőben tartjuk. A harmadik nap után annyi vizet enged magából a paprika, hogy éppen elegendő lesz az üvegek feltölltéséhez. Befőttesüvegek aljára egy-egy karcsú tormahasábot teszünk, 2-3 babérlevelet és körülbelül 10 szem fekete borrsot. Az üvegeket megtöltjük a paprikával, ráöntjük a saját levét. Valamennyit gondosan lezárjuk.


a recept 70 üveghez van

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu