Boros körteleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg körte
15 dkg cukor
2 dl tejszín
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
1 dl fehérbor
1 db citrom
ízlés szerint: szegfűszeg
fahéj
csipetnyi só


Elkészítés:
Az alaposan megtisztított körtét apró kockákra vágjuk. Forrásban lévő vízbe csavarjuk a citromot,benne puhára főzzük a körtét a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és kevés sóval. Ha elkészült, akkor beleöntjük a fehérbort. Ezután a tejfölt és a tejszínt a két evőkanál liszttel simára keverjük, beleszürjük a levesbe, majd újra fölforraljuk. Hűtve tálaljuk, tejszínhabbal diszítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu