Részeges Izidor

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tésztához: 5 tojás
15-15 dkg sütőmargarin és porcukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor


A töltéshez: 20 dkg sárgabaracklekvár

A diókrémhez: 20 dkg darált dió
1/3 ampulla (10 ml) rumaroma
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál víz


A kakaós krémhez: 30 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
2 evőkanál keserű kakaópor
2/3 ampulla (20 ml) rumaroma
10 dkg mazsola


A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé
5 dkg sütőmargarin


Elkészítés:
Tészta:Tojás sárgája, margarin és a porcukrot habosra kikeverjük. Diót,kakaóport, lisztet a sütőporral az előzőekhez hozzákeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Ezután belekeverjük óvatosan az előzőleg kikevert masszához. A tepsit előtte margarinnal kikenjük. Kb. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Sütés után a lekvárt a kihűlt tésztára kenjük. A diórémet kikeverjük ( Ehhez csak annyi vizet kell adni, hogy kenhető legyen ). Elkészülte után a lekvárral megkent tésztára kenjük. A kakaós krém: a margarint a kakaóval simára keverjük, rumaromával és mazsolával ízesítjük. Rátesszük a lekvárral és dióval megkent tésztára. A máz: vízgőz fölött az összetevőket fölolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu