Részeges Izidor
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
15-15 dkg sütőmargarin és porcukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
A töltéshez:
20 dkg sárgabaracklekvár
A diókrémhez:
20 dkg darált dió
1/3 ampulla (10 ml) rumaroma
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál víz
A kakaós krémhez:
30 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
2 evőkanál keserű kakaópor
2/3 ampulla (20 ml) rumaroma
10 dkg mazsola
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
Tészta:Tojás sárgája, margarin és a porcukrot habosra kikeverjük. Diót,kakaóport, lisztet a sütőporral az előzőekhez hozzákeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Ezután belekeverjük óvatosan az előzőleg kikevert masszához. A tepsit előtte margarinnal kikenjük. Kb. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Sütés után a lekvárt a kihűlt tésztára kenjük.
A diórémet kikeverjük ( Ehhez csak annyi vizet kell adni, hogy kenhető legyen ). Elkészülte után a lekvárral megkent tésztára kenjük.
A kakaós krém: a margarint a kakaóval simára keverjük, rumaromával és mazsolával ízesítjük. Rátesszük a lekvárral és dióval megkent tésztára.
A máz: vízgőz fölött az összetevőket fölolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu