Kekszes-almás

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
8 dl + 8-10 evőkanál víz
20 dkg cukor
3 cs főzni való vaníliás pudingpor
50 dkg háztartási keksz
3-4 ek kakaópor
4 ek porcukor
5 dkg vaj


Elkészítés:
A lereszelt almát cukrozott 5 dl vízben ( kb. 10 perc ) puhára főzzük.A pudingport kb. 3dl vízzel kikeverjük, a főzött almához keverjük. Így főzzük még 2 percig. A végén besűrűsödik. Hűtés előtt a tepsi aljára kekszet teszünk. Ezután tesszük rá a krémet. Ennek tetejére teszünk újból kekszet. Kakaóport és a porcukrot kb 10 ek. vízzel folyamatosan kevergetve fölforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat. Amikor összekevertük vele rátesszük a süti tetejére. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu