Mediterrán tepsis burgonya

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 paradicsom
fetasajt ( elhagyható )
kb. 10-15 szem olívabogyó (magozott)
5-6 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
zsálya
rozmaring

bors
Az öntethez: kefir
petrezselyemzöld
fokhagymakrém
oregánó


Elkészítés:
A burgonyát felkockázom. A hagymát, paradicsomot, fokhagymát, olívabogyót és, ha van a feta sajtot is felaprítom. Kivajazott tepsibe rakom. Megszórom zsályával, rozmaringgal, sóval, borssal.Összekeverem.Öntök bele vizet kb. ujjnyi vastagon. Amikor megpuhult a krumpli akkor leöntöm róla a vizet. A tetejére díszítésnek teszek még paradicsomot, fetasajtot, olívabogyót. Esetleg egy szál rozmaringot és zsályát

Öntet: 1 pohár kefirbe vagy tejfölbe, apróra vágott petrezselyemzöldet, 1 gerezd fokhagymát, oregánot teszek bele.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu