Kecskesajtos paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
15 dkg kecskesajt
1 nagyobb vagy 2 kisebb paradicsom
olívaolaj
fűszerek (bazsalikom
oregánó
bors)
pesto
olívabogyó és lilahagyma a díszítéshez


Elkészítés:
Szeletekre vágjuk az olívabogyót, és apró kockára a hagymát. A paradicsomot félbevágjuk, vékony lapokra karikázzuk. A kecskesajtból fél centi széles szeleteket vágunk. A tepsibe sütőpapírt terítünk, rárakjuk a paradicsomszeleteket úgy, hogy ne érjenek össze. Meglocsoljuk olívaolajjal,fűszerezzük, majd beborítjuk a sajttal, a sütőbe toljuk negyed órára. Ha megsült, megvárjuk, míg a sajt teteje megdermed. Egy-egy pöttynyi pestóval megkenjük a sajtos paradicsomszeletkék tetejét, majd rászórjuk az olíva-hagyma keveréket és tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu