Kecskesajtos paradicsom
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
15 dkg kecskesajt
1 nagyobb
vagy 2 kisebb paradicsom
olívaolaj
fűszerek (bazsalikom
oregánó
bors)
pesto
olívabogyó és lilahagyma a díszítéshez
Elkészítés:
Szeletekre vágjuk az olívabogyót, és apró kockára a hagymát. A paradicsomot
félbevágjuk, vékony lapokra karikázzuk. A kecskesajtból fél centi
széles szeleteket vágunk. A tepsibe sütőpapírt terítünk, rárakjuk a paradicsomszeleteket úgy, hogy ne érjenek
össze. Meglocsoljuk olívaolajjal,fűszerezzük, majd beborítjuk a sajttal,
a sütőbe toljuk negyed órára. Ha megsült, megvárjuk, míg a sajt teteje
megdermed. Egy-egy pöttynyi pestóval megkenjük a sajtos paradicsomszeletkék
tetejét, majd rászórjuk az olíva-hagyma keveréket és tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu