Diós batyu
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
30 dkg liszt
8 dkg cukor
25 dkg vaj
5 tojássárgája
A töltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojásfehérje
Elkészítés:
A lisztbe cukrot teszünk. Vajat morzsolunk bele, majd a tojássárgájával gyúrjuk kemény tésztává. Fóliába csomagoljuk. Így hagyjuk pihenni.
Töltelék: A ledarált dióhoz porcukrot,vaníliás cukrot adunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Így keverjük össze a diós masszával.
A tésztát sodorjuk rúddá, vágjuk kis diónyi darabokra.
Ezeket nyújtsuk ki lisztezett deszkán vékonyra.A tészta közepére helyezzük a tölteléket.
A tészta négy szélét összecsíptetjük mint a batyut. Előmelegített sütőben süssük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu