Libamáj zsírban sütve

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
80 dkg libamáj
1.6 kg libaháj. 1.5 fej fokhagyma
1 l tej lilahagyma

pirospaprika


Elkészítés:
A libamájat sütés előtti napon beáztatjuk tejbe. A tejbe egy gerezd fokhagymát teszek. A libahájat tejbe tesszük fel főni ( előtte felkockázzuk ). Amikor zsírjára sült akkor a tepertőt kivesszük belőle. Ebben a zsírban fogjuk sütni a májat. Teszünk még a zsírba még egy kis fokhagymát. A lassú tűzön kell sütni, kb. 45 percig. Sütésnél az a legjobb, ha ellepi a zsír a májat. A legvégén sózom, kevés pirospaprikát teszünk bele, de ezzel már nem sütjük tovább. Ha egy hústűt beleszúrunk a libamáj legvastagabb részébe és nem jön belőle véres lé, akkor kész.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu