Libamáj zsírban sütve
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága
Hozzávalók:
80 dkg libamáj
1.6 kg libaháj.
1.5 fej fokhagyma
1 l tej
lilahagyma
só
pirospaprika
Elkészítés:
A libamájat sütés előtti napon beáztatjuk tejbe. A tejbe egy gerezd fokhagymát teszek. A libahájat tejbe tesszük fel főni ( előtte felkockázzuk ). Amikor zsírjára sült akkor a tepertőt kivesszük belőle.
Ebben a zsírban fogjuk sütni a májat. Teszünk még a zsírba még egy kis fokhagymát. A lassú tűzön kell sütni, kb. 45 percig. Sütésnél az a legjobb, ha ellepi a zsír a májat. A legvégén sózom, kevés pirospaprikát teszünk bele, de ezzel már nem sütjük tovább.
Ha egy hústűt beleszúrunk a libamáj legvastagabb részébe és nem jön belőle véres lé, akkor kész.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu