Gesztenyés fatörzs
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg (kb. 5 evőkanál)
kristálycukor
10 dkg (kb. 5 evőkanál)
finomliszt
5 dkg (kb. 2 púpozott evőkanál) porcukor
Krém:
50 dkg fagyasztott
gesztenyemassza
20 dkg natúr vajkrém
0.3 dl rum
Máz
14 evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál
cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál víz
8-10 dkg vaj
Elkészítés:
A tojás sárgáját vízzel habosra verjük. Ezután teszünk bele cukrot. Ezzel is tovább keverjük addig amíg kissé ki nem fehéredik és tejfölhöz hasonló sűrűségű nem lesz. Ezután tesszük bele a lisztet. A tojásfehérjéhez porcukrot adunk és kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük az előzőekkel.
Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Kb. 16-17 percig.
Amikor kész azonnal feltekerjük. így hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékleten felengedett gesztenyét a vajkrémmel és a rummal habosra keverjük.
A feltekert piskótát kitekerjük és ezzel a masszával töltjük meg. Ismét feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
A mázhoz valókat kevergetve 1-2 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk.
A kész tekercset, miután 1-2 szeletet levágtunk belőle a csokoládés krémmel körbekenjük. Villával tudjuk kicsit megcifrázni.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu