Kolozsvári rakott káposzta II

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
csipetnyi őrölt kömény
2-3 babérlevél
70 dkg darált sertéshús
15 dkg szeletelt bacon
2 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek zsír
3 ek olaj
10 dkg rizs
só és frissen őrölt bors
1 ek morzsolt csombor (borsikafű)
1 ek szárított kapor
1 tk őrölt paprika
4 dl tejföl


Elkészítés:
A káposztát kevés vízzel, csipetnyi őrölt köménnyel és 2-3 babérlevéllel majdnem puhára párolom. A felaprított hagymát olajon üvegesre dinsztelem.Megfőzöm a rizst a fél hagymával. Hagyma egyik feléhez hozzáadom:hús, bors,só, fokhagyma,borsikafű,kapor,pirospaprika. Nagyjából 15 percig így dinsztelem. Ezután egy méretes tepsiben rétegezve rakom. Az aljára teszek káposztát. Erre teszem a rizs és a hús felét. Ezután teszek rá tejfölt. Addig folytatom a rétegezést amíg el nem fogy. A lényeg, hogy a káposzta legyen a tetején. Az utolsó káposzta rétegre mehet a maradék tejföl és a szalonna. Előmelegített sütőben sütöm. Kb. 180 fokon kb. 30 percig




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu