Darálós vagy gépi keksz

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
70 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
4 tojás
2 vaniliás cukor
1.5 sütőpor


Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojásokat egyenként, a vaniliás cukrot és végül belegyúrjuk a lisztet a sütőporral. A tésztát sütés előtt pár órával előbb gyúrjuk össze, de az a legjobb ha egy éjszakát a hűtőben pihen. Jó kemény tésztát kapunk. A húsdarálóra felszereljük a keksz formát és tetszés szerinti formákat nyomunk ki belőle. A kinyomott rudakat 8-10 cm hosszúra vágjuk, koszorúkat, kifliket, S, Z alakokat formálunk belőle. Gyengén zsírozott tepsiben világos rózsaszínűre sütjük.


Nagyon kiadós és sokáig eláll.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu