Feketeerdő tekercs
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 tojás
só
180g cukor
50g liszt
50g étkezési keményítő
20g kakaópor
porcukor a díszítéshez
100ml tejszín
600g cseresznye
300g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
2ek cseresznyepálinka
3ek meggylekvár
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. Teszünk bele egy kicsi sót. A tojássárgáját 80g cukorral és 3ek nagyon forró vízzel verjük kemény habbá.
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a kakaóporral, majd kis adagokban a tojássárgás keverékhez adjuk .Csomómentesre keverd el.
Egy tepsibe beleöntjük a kapott masszát.
Előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 180 fokosba. Körülbelül 10 percig sütjük. Egy konyharuhát be kell szórni porcukorral. A sült masszát erre fogjuk ráönteni. Feltekerjük. így hagyjuk kihűlni.
A tejszínt fel kell verni 100g cukorral kemény habbá. A cseresznyét kimagozva összekeverjük a túróval.
A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. Majd fel kell oldani forró cseresznyepálinkában. Langyosra hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük össze a túróval, a cseresznyével valamint a felvert tejszínhabbal.
Kitekerjük a tésztát és ebbe tesszük a kapott túrókrémet.
A tésztát tekerd ki. Hűtőbe legalább 1 órára állni hagyjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu