Töltött sertéskaraj

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj egészben- csont nélkül
3 db tojás
3 db zsemle
1 csokor petrezselyem
1 db vöröshagyma 1 db fokhagyma

bors köménymag
3 ek zsír


Elkészítés:
A karaj közepét óvatosan vágjuk ki. A hús egyik felét tűzzük, vagy varrjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni. A töltelék: A petrezselymet apróra vágjuk. Ezután zsíron gyorsan átpirítjuk. A zsemléket be kell áztatni előtte. Tehetjük ezt vízzel vagy tejjel is. Öntsük rá a pirított petrezselymet, üssük bele a tojásokat, majd adjunk hozzá egy kevés zsírt, ízesítsük sóval, borssal, és jól keverjük össze. Mielőtt a karajt elkezdjük megtölteni be kell fűszerezni. Ehhez kell só, bors. A sütés kizsírozott tepsiben történik. A tetejét öntsük le egy kevés olvasztott zsírral.Ezután megszórjuk köménymaggal és köré halmozzuk a félbevágott hagymát. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük.Sütés közben néha locsolni kell a saját levével.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu