Joghurtos zsemle

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
100 ml olaj
300 g natúr joghurt
1 tojás
1 csapott tk só
450 g búzaliszt
1 szárított élesztő
1 tk cukor


Elkészítés:
Az összes hozzávalót beletesszük a kenyérsütő gépbe dagasztás programra.A tartóból kivéve a tésztát zsemléket formázunk. Egy-két darabot megszórhatunk lenmaggal és mákkal, a többi marathat csupaszon. Állni hagyjuk még fél órát. Előmelegített sütőben kb. 180 fokos sütőben sütjük. Nagyjából fél óra.

Kézzel való dagasztás:

A hozzávaló anyagokat egy nagy tálba bele- tesszük és kézzel addig dagasztjuk a tésztát amíg a tál oldaláról le nem válik. Kb. 15-20 perc. A lényeg, hogy könnyen dolgozható, nem túl kemény tésztát kapjunk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu