Sárgabarackos tejberizs ( puding )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 / 4 csésze nyers rövid szemű fehér rizs
4 dl tej
1 / 6 dl cukor
1 / 4 teáskanál finom tengeri só
1 tojás
1 csésze szárított sárgabarack - kockára vágva
1 evőkanál vaj
1 / 2 teáskanál vaníliacukor
1 narancs
frissen reszelt szerecsendió


Elkészítés:
Szokásos módon puhára főzzük a rizsát. Egy tálba tesszük:a kész rizst, 2 dl tej, cukor, só. Alacsony lángon addig főzzük kevergetés mellet, amíg be nem sűrűsödik. Feltörjük a tojást. A maradék tejet is hozzáadjuk. A feldarabolt barackot ( lehet konzerv is ) is hozzáadjuk és így kevergetve főzzük tovább. Amikor elforrt a maradék tej akkor a tűzről levéve hozzáadjuk: vaj, vanília, narancs ( héja ), frissen ráreszelt szerecsendió.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu