Császármorzsa
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
10 dkg mazsola; 4 tojás
5 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 cs.
vaniliás cukor
20 dkg búzadara
2
evőkanál vaj
porcukor
Elkészítés:
A tejet három evőkanál kristálycukorral,
a vaniliás cukorral, csipetnyi sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a
grízt, kis lángon megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A négy tojássárgáját a
grízmasszához keverjük. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény
habot verünk, és ezt is hozzáadjuk. A mazsolát a masszába forgatjuk. A vajat
serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe,
és tíz-tízenöt perc alatt megsütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu