Császármorzsa

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
10 dkg mazsola; 4 tojás
5 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 cs. vaniliás cukor
20 dkg búzadara
2 evőkanál vaj
porcukor


Elkészítés:
A tejet három evőkanál kristálycukorral, a vaniliás cukorral, csipetnyi sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a grízt, kis lángon megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A négy tojássárgáját a grízmasszához keverjük. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és ezt is hozzáadjuk. A mazsolát a masszába forgatjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és tíz-tízenöt perc alatt megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu