Zöldborsóleves II
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
kb. 50 dkg zöldborsó
3-4 sárgarépa
1-2 kisebb fehérrépa
negyed karalábé
negyed zeller vagy
1-2 zellerszár
1 közepes fej hagyma
só
olaj
A grízgaluskához: 1-2 tojás
búza dara
só
Elkészítés:
Kevés olajra dobjuk a felkarikázott zöldségféléket, a borsót és a hagymát
egészben. Picit pároljuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk. A grízgaluskához
felverjük a tojásokat, sózzuk, és annyi grízt keverünk hozzá hozzá,
hogy sűrű tésztaállagot kapjunk.Amikor elkészült a zöldség, evőkanállal
a forrásban lévő levesbe szaggatjuk a galuskát.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu