Rakottas

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
50 dkg tarhonya
2 evőőkanál olaj
4 tojás
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
késhegynyi prrospaprika



Elkészítés:
A tarhonyát előírás szerint, elkészítjük. Közben a tojásokat keményre főzzük, karikára vágjuk. Kevés forró olajon megfuttatjuk a tojáskarikákat, és késhegynyi pirospaprikát szórunk rá. Ezután föleresztjük kevés vízzel, és ebbe beleszűrjük a liszttel elkevert tejfölt. Az egészet sózzuk, borsozzuk, és kiforraljuk. Ha megvan, tűzálló tálban rétegezzzük a tarhonyát és a mártásos tojást, majd forró sütőben átsütjük. Savanyúságot illik hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu