Gomba leves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Bármilyen fajta gomba
vöröshagyma
őrölt pirospaprika
olaj
petrezselyemzöld
kevés sárgarépa
só őrölt bors
liszt
egy db tojás
tejföl


Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük ,egy kávéskanál liszttel megszórjuk, egy picit piritjuk , majd megszórjuk őrölt paprikával, és felengedjük vízzel, közben ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a karikára vágott sárgarépát a felszeletelt gombát és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ha a gomba megfőtt egy tojásból nokedlit készítünk és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Tejföllel tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu