Tojáslikőrös mandarinos torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
4 tojás
6 dkg vaj
11 dkg krcukor
2 z.van.cukor
csipetnyi só
16 dkg darált mandula vagy dió
2ek. zsemlemorzsa
1 1/2 teáskanál sütőpor
2-3 doboz mandarin kompót
(314ml-es ) 20 g zselatin
500g zsiros tejföl
1/4 l tojáslikőr
3-4 dl tejszin
(hulala vagy meggle) a diszitéshez ostyarúd és finomra apritott mandula vagy pisztácia.


Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puha vajat 6 dkg cukorral, 1 z. van. cukorral ás a sóval krémesre keverjük.Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat,azzal is kikeverjük, bele szórjuk a morzsával,sütőporral elkevert mandulát,majd a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk . Sütőpapirral bélelt 26 cm-es tortaformába simitjuk és előmelegitett sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. (Én nem vágtam körbe csak amikor már teljesen kész volt .) A 2 doboz mandarint lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk. A zselatnt hideg vizbe áztatjuk ( vagy a mandarin lébe ). A tejfölt robotgéppel kikeverjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. A zselatint nagyon alacsony lángon folyóssa olvasztjuk és ha már nem meleg hozzákeverjük a tojáslikőrt. A zselatinos likőrt, majd a habbá vert tejszint, legvégül a mandarinokat a tejfölbe vegyitjük. A tortalap szélére kevés krémet kenünk, és körbe keritést csinálunk az ostyarudakból (lehet töltött is ,én már azzal is csináltam ), a többi krémet a közepébe halmozzuk,és elsimitjuk. Legalább 4 órát töltsön a hűtőben!!!! Diszitéshez a karimát eltávolitjuk, a maradék tejszinhabbal, nyomózsák segitségével kidiszitjük,megszórjuk mandulával és elhelyezzük rajta a mandaringerezdeket.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu