Mézeskalács

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
25 dkg méz
5 dkg vaj
3 egész tojás
10 dkg porcukor
1 evõ
kanál fahéj
1 kávéskanál szegfüszeg
2 dkg szalakáli
70 dkg liszt


Elkészítés:
A mézet és a vajat meglangyosítjuk.Egy tálba tesszük bele az egész tojásokat, porcukrot és a fűszereket valamint a szalakálit. Jól össze kell dolgozni és utána összeönteni a langyos mézes vajas masszával. Ezzel is jól eldolgozzuk. Ebbe tesszük bele a lisztet. Amikor kész letakarva szobahőmérsékleten 1 napig állni hagyjuk. Pihentetés utána nyújtjuk ki és formázunk belőle kis figurákat. Tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, kb. 5 percig.

Cukormáz hozzá:1 tojásnak a fehérjéhez annyi cukrot adunk, hogy egy sűrű masszát kapunk.Kakaóporral lehet színezni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu